VLOERBEDEKKING & BESCHERMING

TOEPASSINGSSECTOREN

We bieden een verscheidenheid aan oplossingen in functie van de sector van uw activiteiten.

Voor wat de banden betreft:

De dijk van Monaco – corrosiebescherming van 60 trekstangen

De dijk van Monaco heeft als doel het vastmeren van grote en luxueuze cruiseschepen. Hij is aangelegd met parkings, restaurants, handelsgalerijen, enz ..., ten einde een prestigieus onthaal te bieden aan toekomstige toeristen.

De onderneming (die de reuze caisson bouwde) heeft voor onze pasta JITRA gekozen dank zij haar corrosiebescherming eigenschappen : De 60 trekstangen met een diameter van 120 mm en een lengte van 8 m, die elk onderworpen zijn aan een 560 ton trekkracht en die het kogelgewricht met de dijk van Monaco verbinden werden beschermd.

Guyana - corrosiebescherming van 300 m² onderwaterpijlers

De corrosiebescherming is voornamelijk gerealiseerd met de JITRA SM pasta bijzonder hechtend zelfs op een natte oppervlakte. De pasta wordt op haar plaats gehouden door een JITRA 70 petrolatum band, spiraalvormig opgerold met tenminste 50 % overlapping. De robuustheid zal zelfs doeltreffender zijn met een sterke opspanning van de band. Het finale gladstrijken van de petrolatum band laat een homogene contact tussen de wikkelingen toe om de “dichtheid” van het systeem te borgen.

De PE 250 TAPE strip werd aangebracht om de mechanische bescherming van het systeem te verhogen, met name in de zone van getijenverschil. Mocht het aquatische milieu meer onstuimige zijn,dan had een zwaardere bescherming moeten worden voorzien.

Frankrijk: Saint Crépin – bescherming van 210 gelaste verbindingen

In het kader van de werf voor de bouw van een elektrische centrale te Roquebillière in Frankrijk hebben we aan het bedrijf Charles Queyras Construction het nodige materieel geleverd om de corrosie te vermijden van de gelaste verbindingen van een waterleiding (diameter 1 220 mm en lengte 2 550 m), en de mechanische bescherming van 350 m leiding. De volgende producten werden gebruikt:

- 210 thermische gebruiksklare krimpkits NUFALT M-K 450-1220

- 1 400 m² antirotsvilt GEODREN PP 800 gr/m² in rollen van 4 m x 50 m

Nederland: Terneuzen : dichtheid van de warmte-isolatie van twee tanks

Tijdens het stilleggen van de eenheid, werd de warmte isolatie van twee processtanks vernieuwd. Ten einde een perfecte isolatie te bekomen, werd onze JITRA 2000 alu band gekozen. Het product bestaat uit een sterk hechtende massa op basis van bitumen elastomeer en een aluminium laag aan de oppervlakte.

Twee verschillende aanwendingen werden toegepast:

- eerste tank : JITRA 2000 ALU band werd aangebracht op de overlopen van het isolatiemateriaal dat op voorhand reeds met een aluminium laag aan de oppervlakte bedekt was

- tweede tank : JITRA 2000 ALU band werd aangebracht op de ganse isolatie oppervlakte.

De tanks werden dan in een aluminium platen romp gekapseld.

Waterdamp condensatie op de metalen oppervlakte van een tank (onder de thermische isolatie) dient ter alle prijs vermeden te worden. Daarvoor beschikten we over twee oplossingen:

1/ Het rechtsreeks aanbrengen van de JITRA 55 petrolatum band op de metalen oppervlakte onder de isolatie. De band zal dan een uitstekende corrosiebescherming bieden, ook bij beschadiging van het isolatiemateriaal en/of de aluminium buitenromp.

2/ Het aanbrengen van de JITRA 2000 ALU band als dampscherm op het isolatiemateriaal. Het heeft er voor gezorgd, dat de verspreiding van waterdamp doorheen het isolatiemateriaal niet meer kon.

Het combineren van deze twee oplossingen garandeert een optimale en duurzame bescherming.